Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Uudet IT2018 tietotekniikka-alan yleiset sopimusehdot on julkaistu

Kirjoittanut Arto Lindfors | 6.3.2018 11:03

lindfors.png

Keskuskauppakamari on julkaissut tiistaina 27. helmikuuta 2018 uudet tietotekniikka-alan sopimusehdot. Ehdot ovat nimeltään IT2018.

Merkittävin muutos ehdoissa on henkilötietojen käsittelyn päivittäminen vastaamaan tämän vuoden toukokuussa voimaantulevaa EU:n henkilötietoasetusta (GDPR). Ehtokokoelmaan on lisätty kokonaan uutena erityisehtoina henkilötietojen käsittelyä koskevat ehdot (EHK). Lisäksi mallisopimuksiin on lisätty henkilötietojen käsittelysopimus.

Muilta osin muutokset ovat varsin pieniä. Tietoturvaa ja tietoturvalaukkausten käsittelyä koskevat kohdat siirrettiin pilvipalveluehdoista yleisiin ehtoihin ja yleisten ehtojen henkilötietojen käsittelyä koskevat kohdat uusiin EHK erityisehtoihin.

Yleistä vastuunrajoitusehtoa yleisissä sopimusehdoissa ei muutettu, mutta vastuu henkilötietojen käsittelyä koskevasta vahingosta nostettiin 40% toimituksen arvosta ja jatkuvissa palveluissa 12 kuukauden palvelumaksua vastaavaksi määräksi.

Suosittelemme uusien ehtojen käyttöönottoa erityisesti niille asiakkaille, jotka joko toimivat itse rekisterinpitäjinä tai käsittelevät henkilötietoja asiakkaidensa puolesta. Uusiin ehtoihin sisältyvä henkilötietojen käsittelysopimus tulee pakolliseksi liitteeksi kaikkiin sellaisiin toimeksiantosopimuksiin, joissa toimeksisaaja käsittelee toimeksiantajan lukuun henkilötietoja. Tällaisia sopimuksia voivat olla muun muassa IT-järjestelmän ylläpitosopimus, jossa ylläpitäjällä on pääsy asiakkaansa henkilötietoihin tai lähes mikä tahansa pilvipalvelusopimus, jonka alla käsitellään henkilötietoja.

Ehdot ovat saatavissa sekä suomen- että englanninkielisinä verkkokaupasta osoitteessa www.it-ehdot.fi

 

Arto Lindfors

kirjoittaja on Fondian lakimies joka on osallistunut asiantuntijana ehdot laatineeseen työryhmään

 

Aiheita: ict

Kommentoi