Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Fondia 9.3.2018 16:48

Fondia Saari Partners Oy:n neuvonantajana varainhankintakierroksella

 

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus

Jonathan Andersin 28.2.2018 14:30

Corporate Venture Capital Suomessa

Kuluneina vuosina suomalaisiin kasvuyrityksiin tehtyjen sijoitusten määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin, mutta miten iso osuus tästä kasvusta on Corporate Venture Capital:lla ja mikä on suomalaisten teollisten yritysten osuus tästä markkinasta? Corporate Venture Capital:lla (CVC) tarkoitetaan teollisten yritysten pääomasijoittamista ja monet teolliset suuryritykset ovat perustaneet omia osastoja, tytäryhtiöitä tai rahastoja tekemään ja hallinnoimaan CVC-sijoituksiaan.

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus

Jonathan Andersin 25.1.2018 14:00

Fondian asiakkaita Talouselämän listan piikkipaikoilla

Muutama viikko sitten Talouselämä julkaisi artikkelin, jossa listattiin vuoden 2017 suurimmat suomalaisiin kasvuyrityksiin tehdyt sijoitukset. Lista oli mukavaa luettava fondiaanin näkökulmasta, kun palkintopallisijoilta ja sijalta 4 löytyi yhteensä kolme rahoituskierrosta, joilla Fondia on avustanut kohdeyhtiötä (MariaDB Corporation Ab, Evondos Oy ja MaaS Global Oy).

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus

Antti Iso-Markku 29.9.2016 15:19

Uusi joukkorahoituslaki – sopiva työkalu PK-yritysten rahoituspulmiin?

Suomessa on ollut syyskuun alusta lähtien voimassa uusi joukkorahoituslaki, jolla valtiovarainministeriö pyrkii vahvistamaan joukkorahoituksen asemaa suomalaisten yritysten rahoituskanavana. Joukkorahoituksessa varoja tarvitseva yhtiö hankkii niitä suoraan pääomamarkkinoilta ottamalla vastaan sijoituksia tai lahjoituksia suurelta joukolta yksittäisiä sijoittajia, jotka voivat olla niin ammattimaisia kuin ei-ammattimaisiakin. Tällaiselle, perinteisen pankki- tai muun vakuudellisen rahoituksen korvaavalle yritysrahoituksen muodolle on ollut kasvavaa kysyntää finanssikriisin jälkeisinä aikoina, kun vakavaraistenkin yhtiöiden on vaikea saada sekä oman että vieraan pääoman ehtoista rahoitusta millään ehdoilla. Myös digitalisaatio on edistänyt pääasiassa sähköisten alustojen kautta hankittavan rahoitusmuodon kehitystä.  Erityisesti joukkorahoitus sopii alkupään pienten ja keskisuurten startup-yritysten tarpeisiin.

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus

Nea Welling 18.5.2016 16:25

Osakkeiden luovutuksesta syntynyt voitto voi olla luovuttajalle verovapaata tuloa sukupolvenvaihdoksissa

Sukupolvenvaihdoksessa yritys siirretään toimintaa jatkavalle seuraavalle sukupolvelle tai muulle lähisuvun jäsenelle. Sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa usealla eri tavalla, ja valittu toteuttamistapa voi vaikuttaa merkittävästikin sukupolvenvaihdoksesta aiheutuviin veroseuraamuksiin. Tässä blogitekstissä käsittelen millä edellytyksillä osakkeiden luovutuksesta syntynyt voitto voi olla luovuttajalle verovapaata tuloa, jos sukupolvenvaihdos toteutetaan osakekaupalla.

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus, verotus, yrittäjille

Kommentoi