Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Erkki Hyvärinen 30.11.2016 15:52

Miten maailmalle – henkilötietojen käsittely

Maailmalle voi tähdätä monella tavalla ja digitalisaatio on avannut pienellekin yritykselle mahdollisuuden tavoittaa potentiaalisia asiakkaita vaikka globaalisti Suomesta käsin.  Luovien alojen kansainvälistymistä tavoittelevia yrityksiä kokoontui viime keväänä Fondialle lakiasioiden työpajan merkeissä. Tilaisuus oli osa Finpron Export Finland Luovimo Digital ohjelmaa. Yritysten mielenkiinnon kohteita ja nykytilannetta kartoitettiin etukäteen kyselyllä ja aiheiksi valikoituivat erityisesti sopimustoiminta, immateriaalioikeudet ja henkilötietojen käsittely. Tässä, sarjamme viimeisessä blogitekstissä, aiheena on henkilötietojen käsittely.

Lue lisää

Aiheita: tietosuoja, teknologia ja ipr, yrittäjille

Nea Welling 18.11.2016 11:19

Syrjintä on kiellettyä myös elinkeinotoiminnassa

Kauppakeskus järjesti kesällä 2016 yhteistyössä paikallisen seurakunnan kanssa häätapahtuman, jossa rekrytoitiin tapahtumalle eri kanavissa omaa keulakuvaparia. Kilpailun ideana oli vihkiä hääpari kauppakeskuksessa keskeisellä paikalla ja palkinnoksi voittaneelle hääparille luvattiin erilaisia tuotepalkintoja kauppakeskuksen liikkeistä. Kilpailuun ilmoittauduttiin tapahtuman kotisivujen kautta, jossa oli myös kampanjakuvaus ja kilpailun säännöt.

Lue lisää

Aiheita: yrittäjille

Antti Iso-Markku 6.10.2016 15:08

Osakassopimus ei luo yhtiösi menestystä yhdessä yössä, mutta pelastaa sen kyllä vaanivalta katastrofilta

Teitä on pari kaverusta, entistä työtoveria tai uutta, lupaavaa yhtiökumppania ja mahtavin liikeidea ikinä. Teillä on juuri perustettu osakeyhtiö, mahdollisesti jo toimitilat, ehkä muutama työntekijäkin? Käyntikortit on printattu ja nettisivu pystytetty. Myyntityö on jo hyvässä käynnissä. Mitäpä sitä enää kaipaisi paitsi maksavia asiakkaita ja nopeaa yhtiön arvonnousua?

Lue lisää

Aiheita: yhtiöoikeus, yrittäjille

Erkki Hyvärinen 25.8.2016 15:34

Suuntana maailma – kansainvälistyvän yrityksen immateriaalioikeudet

Maailmalle voi tähdätä monella tavalla ja digitalisaatio on avannut pienellekin yritykselle mahdollisuuden tavoittaa potentiaalisia asiakkaita vaikka globaalisti Suomesta käsin. Luovien alojen kansainvälistymistä tavoittelevia yrityksiä kokoontui huhtikuussa Fondialle lakiasioiden työpajan merkeissä. Tilaisuus oli osa Finpron Export Finland Luovimo Digital ohjelmaa. Yritysten mielenkiinnon kohteita ja nykytilannetta kartoitettiin etukäteen kyselyllä ja aiheiksi valikoituivat erityisesti sopimustoiminta, immateriaalioikeudet ja henkilötietojen käsittely. Tässä blogitekstissä aiheena ovat immateriaalioikeudet.  

Lue lisää

Aiheita: teknologia ja ipr, yrittäjille

Erkki Hyvärinen 9.8.2016 11:00

Suuntana maailma – kansainvälistyvän yrityksen sopimustoiminta


Maailmalle voi tähdätä monella tavalla ja digitalisaatio on avannut pienellekin yritykselle mahdollisuuden tavoittaa potentiaalisia asiakkaita vaikka globaalisti Suomesta käsin.

Luovien alojen kansainvälistymistä tavoittelevia yrityksiä kokoontui huhtikuussa Fondialle lakiasioiden työpajan merkeissä. Tilaisuus oli osa Finpron Export Finland Luovimo Digital ohjelmaa.

Yritysten mielenkiinnon kohteita ja nykytilannetta kartoitettiin etukäteen kyselyllä ja aiheiksi valikoituivat erityisesti sopimustoiminta, henkilötietojen käsittely ja immateriaalioikeudet. Tässä kolmiosaisessa blogisarjassa käydään läpi nämä eri osa-alueet. Ensimmäisenä vuorossa on sopimustoiminta.

Lue lisää

Aiheita: liiketoimintasopimukset, yrittäjille

Kommentoi