Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Arto Lindfors 29.12.2017 16:10

Voiko osakkeenomistaja joutua vastuuseen yhtiön velasta?

Silloin tällöin lakimiehille esitetään kysymys, voiko osakkeenomistaja (tai joku muu ulkopuolinen taho) joutua vastuuseen yhtiön velasta? Oikea vastaus kysymykseen on: kyllä voi, mutta se on erittäin poikkeuksellista.

Lue lisää

Aiheita: yhtiöoikeus

Antti Iso-Markku 19.5.2017 15:53

Yrittäjä, miksi tarvitset osakassopimuksen?

Vaikka osakassopimuksia tehdään enenevissä määrin, harva yrittäjä tietää, mitä osakassopimus voi pitää sisällään ja miksi sellainen kannattaisi laatia.Usein yhtiöjärjestyksessä ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista sopia kaikista yhtiön toiminnan kannalta välttämättömistä ja tarpeellisista pelisäännöistä, jotka liittyvät yhtiön osakkaisiin.Osakeyhtiölain säännökset eivät myöskään sellaisenaan ole riittävän kattavia säätelemään yhtiön ja sen omistajien välisiä suhteita tai omistajien keskinäisiä suhteita. Tämän vuoksi yhtiön osakkeenomistajien tulisi säännellä keskinäisiä oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan tarkemmin sopimuksella.Osakassopimus tulisi aina räätälöidä yhtiön tilanteeseen ja tarpeeseen sopivaksi. Valmiit mallipohjat soveltuvat harvoin yhtiön omiin tarpeisiin sellaisinaan. Esimerkiksi perheyhtiössä laadittavalla osakassopimuksella voi olla hyvin erilaisia tavoitteita kuin yrittäjäkumppaneiden kesken tehdyllä osakassopimuksella.

Lue lisää

Aiheita: yhtiöoikeus

Nea Welling 24.3.2017 15:01

Taidevalokuvia Instagramissa vai hyvän tavan vastaista markkinointia?

Taidevalokuvia Instagramissa vai hyvän tavan vastaista markkinointia?

Lue lisää

Aiheita: yhtiöoikeus, markkinointi

Nea Welling 16.2.2017 14:11

Terveystikkareita ja suklaasavukkeita - Lapsiin kohdistuva elintarvikkeiden mainonta ja markkinoinnin hyvä tapa

Mainonnan sisältö ja määrä vaikuttavat merkittävästi kulutustottumuksiin etenkin lasten ja nuorten ollessa kyseessä. Mainonta ei pelkästään saata vaikuttaa tiettyjen tuotemerkkien suosimiseen, vaan myös siihen, minkälaisia valintoja lapset ja nuoret tekevät kuluttajina. Tässä blogitekstissä käsittelen sitä, missä kulkee raja hyvän tavan mukaisen ja sopimattoman elintarvikkeiden markkinoinnin välillä, jos mainonnan kohderyhmänä on lapset. Olen pyrkinyt tässä blogitekstissä esittelemään markkinoinnin pelisääntöjen ohella myös esimerkkejä kuluttaja-asiamiehen ja markkinaoikeuden ratkaisukäytännöstä ja linjauksista.

Lue lisää

Aiheita: yhtiöoikeus, markkinointi

Antti Iso-Markku 6.10.2016 15:08

Osakassopimus ei luo yhtiösi menestystä yhdessä yössä, mutta pelastaa sen kyllä vaanivalta katastrofilta

Teitä on pari kaverusta, entistä työtoveria tai uutta, lupaavaa yhtiökumppania ja mahtavin liikeidea ikinä. Teillä on juuri perustettu osakeyhtiö, mahdollisesti jo toimitilat, ehkä muutama työntekijäkin? Käyntikortit on printattu ja nettisivu pystytetty. Myyntityö on jo hyvässä käynnissä. Mitäpä sitä enää kaipaisi paitsi maksavia asiakkaita ja nopeaa yhtiön arvonnousua?

Lue lisää

Aiheita: yhtiöoikeus, yrittäjille

Kommentoi