Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Tuomas Timonen 2.5.2016 10:38

Organisaation muutos syntyy ihmisistä

Organisaation, kuten vaikka yrityksen merkittävä toimintamallin muutos on juridis-teknisesti melko selkeästi hallittava kysymys. Se on kuitenkin yksilön näkökulmasta edellä mainittuja laajempi muutos ja siirtymä uuteen, ja tällainen muutos aina askarruttaa ihmisten mieliä. Organisaation muutoksessa on viime kädessä paljolti kyse juuri ihmisistä. Kemijoki Oy:n toteuttaman toimintamallin muutoksen myötä lakiasiainpalvelumme hoituvat nykyään Fondian kanssa yhteistyössä. Omassa talossa ollut vahva osaaminen toteutuu nyt verkostomallissa yhdessä kumppanin kanssa. Avainasemassa ovat tässäkin tekijät molemmin puolin.

Lue lisää

Aiheita: vieraskynä

Sini Suutari 22.3.2016 11:00

Sosiaalisen median juridiikkaa – 3 kysyttyä

Laki on laki, sanotaan. Mutta varsinkin kun kyse on sosiaalisesta mediasta, lain tulkitseminen tuntuu joskus ”tavallisen tallaajan” näkökulmasta lievästi sanottuna monimutkaiselta. Tapasin lakiasiaintoimisto Fondian Senior Legal Counselin Sari Koskelan, jonka kanssa puimme organisaatioiden sosiaalisen median käyttöön ja markkinointiin liittyvää juridista problematiikkaa.

Lue lisää

Aiheita: vieraskynä

Makke Leppänen 29.12.2015 14:00

Positiivisen vaatimisen psykologiaa

Tapasin pitkästä aikaa hyvän ystäväni, joka on pitkään työskennellyt kovissa markkinoinnin tehtävissä sekä kotimaassa että kansainvälisissäkin ympyröissä. Ajankohtaisten perhetilannekeskustelun jälkeen puheemme kääntyi työyhteisöjen toimintaan ja johtamiseen. Ystävälläni on kokemusta erilaisista organisaatioista jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Johtamisvalmentajana en voinut olla kysymättä häneltä minkälaisena johtajana hänet nähdään. Hän kertoi olleensa aina pidetty omassa työyhteisössään,  jokaisessa työpaikassa. Oma kokemukseni ystävästäni on sama: hänestä ei voi olla pitämättä. Hänellä on harvoin vihamiehiä.  Kaverissa ei ole mitään omahyväistä, sen voin yli 20 vuoden tuntemisen jälkeen sanoa.

Lue lisää

Aiheita: vieraskynä

Pekka Ruusunen 12.11.2015 11:39

Yrityskaupan pahimmat deal killerit

Omistajille on aina suuri päätös myydä tai ainakin yrittää myydä yrityksensä. Mediassa hehkutetaan vain maaliin saakka saatuja yrityskauppoja. Kuitenkin lukematon määrä alulle pantuja kauppaprosesseja kaatuu jo ennen maaliviivaa. Epäonnistumisen syitä on moninaisia, mutta onneksi melko moneen kaatumisriskiin voidaan varautua ennakolta.

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus, vieraskynä

Antti Nuopponen 12.12.2014 10:51

Tietomurrot ja yksityisyydensuoja

Erilaisista tietomurroista kirjoitetaan lehdissä lähes päivittäin. Näiden tietomurtojen seurauksina tuhansien ja jopa miljoonien käyttäjien tietoja päätyy hakkereille ja myös julkiseen jakoon. Tietomurrosta aiheutuvat vahingot voivat muodostua huomattaviksi, varsinkin jos murtoa ei havaita ajoissa eikä siihen osata reagoida asianmukaisesti.

Lue lisää

Aiheita: ict, tietosuoja, teknologia ja ipr, vieraskynä

Kommentoi