Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Jukka Jäske 13.12.2016 15:15

Peliyhtiöt ja immateriaalioikeudet, osa III: Mitä pelifirmojen tulisi tietää tavaramerkeistä?

Kun pelifirma on ensin tarvittavin sopimusjärjestelyin varmistanut, että se todella omistaa kaikki tarvittavat oikeudet yhtiön toiminnassa syntyvään aineettomaan pääomaan (blogisarjamme osa I) ja sillä on ymmärrys siitä mitä kaikkea yhtiön toiminnassa syntyvää tekijänoikeus suojaa (blogisarjamme osa II), on tämän jälkeen viisasta uhrata muutama ajatus tavaramerkkien ja brändäyksen maailmaan.

Lue lisää

Aiheita: peliala

Henna Salo 13.10.2016 15:57

Peliyhtiöt ja immateriaalioikeudet, osa II: videopelien tekijänoikeuksista

Kun peliyhtiö on ensin varmistanut, että se todella omistaa kaikki pelin aineettomat oikeudet, sen tulee huomioida, miten nämä oikeudet peliä suojaavat. Videopelien tärkein ja yleisin suojamuoto on tekijänoikeus, joka syntyy automaattisesti, kun teos luodaan. Tekijänoikeus on omaisuudensuojan kaltainen oikeus, joka tarkoittaa tekijän oikeutta päättää yksinoikeudella teoksensa käytöstä. Tekijänoikeus turvaa teoksen luojan ansaintamahdollisuudet taloudellisilla oikeuksilla, johon sisältyy oikeus määrätä teoksen saattaminen yleisön saataville, eli sen julkisesta esittämisestä ja teoksen kopioinnista. Tekijänoikeuteen kuuluvat myös moraaliset oikeudet, jotka suojaavat teoksen arvoa muun muassa siten, ettei teosta saa saattaa yleisön saataville loukkaavassa yhteydessä tai muodossa. Tekijänoikeuden loukkaamisen seuraamuksia voivat hyvityksen ja vahingonkorvausvastuun lisäksi olla myös rikosoikeudellinen vastuu.

Lue lisää

Aiheita: peliala, teknologia ja ipr

Jaan Tuominen 23.2.2016 9:51

Peliyhtiöt ja immateriaalioikeudet, OSA I

Meiltä kysytään usein, mitä pelifirmojen tulisi tehdä pelien, hahmojen ja muun aineiston suojaamiseksi. Tämä on näihin kysymyksiin vastaavan blogisarjan ensimmäinen osa ja keskitymme tässä pelien suojaamisen peruskysymyksiin.

Lue lisää

Aiheita: peliala

Outi Piirainen 12.1.2016 9:20

Kuka on viestinnän välittäjä? – Viestintäviraston uutta tulkintaa

”Muut sähköisen viestinnän välittäjät” on uusi toimijaryhmä, joka on otettu tietoyhteiskuntakaaressa tietoturva- ja tietosuojasääntelyn piiriin vuoden 2015 alusta lukien. Laki edellyttää, että kaikkien sähköistä viestintää välittävien palveluntarjoajien tulee huolehtia käyttäjiensä yksityisyydestä ja viestinnän suojaamisesta.

Lue lisää

Aiheita: peliala, tietosuoja, teknologia ja ipr

Outi Piirainen 23.6.2015 9:42

Toimiiko yrityksesi viestinnän välittäjän roolissa tarjotessaan palveluitaan?

Vuoden 2015 alussa voimaan tulleen tietoyhteiskuntakaaren yksi keskeisistä muutoksista on se, että sähköisen viestinnän yksityisyyden suojan sääntely ja tietoturvavaatimukset on ulotettu koskemaan kaikkia viestinnän välittäjiä.

Lue lisää

Aiheita: peliala, ict, tietosuoja, media, viihde ja urheilu, teknologia ja ipr

Kommentoi