Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Minna Peltonen 8.11.2016 14:12

Pieni selviytymispakki verkkokauppiaan pykäläviidakkoon

EU:n kuluttajansuojaviranomaiset suorittivat hiljattain yhteisen verkkokauppaan kohdistuvan valvontakampanjan. Viranomaiset tarkastivat 743 kuluttajatuotteita myyvää verkkosivustoa. Niistä jopa 436:ssa havaittiin puutteita kuluttajalle annettavissa tiedoissa. Sivustojen joukossa oli niin monikansallisia suuria verkkokaupan toimijoita kuin pienyrityksiäkin.

Lue lisää

Aiheita: liiketoimintasopimukset

Erkki Hyvärinen 9.8.2016 11:00

Suuntana maailma – kansainvälistyvän yrityksen sopimustoiminta


Maailmalle voi tähdätä monella tavalla ja digitalisaatio on avannut pienellekin yritykselle mahdollisuuden tavoittaa potentiaalisia asiakkaita vaikka globaalisti Suomesta käsin.

Luovien alojen kansainvälistymistä tavoittelevia yrityksiä kokoontui huhtikuussa Fondialle lakiasioiden työpajan merkeissä. Tilaisuus oli osa Finpron Export Finland Luovimo Digital ohjelmaa.

Yritysten mielenkiinnon kohteita ja nykytilannetta kartoitettiin etukäteen kyselyllä ja aiheiksi valikoituivat erityisesti sopimustoiminta, henkilötietojen käsittely ja immateriaalioikeudet. Tässä kolmiosaisessa blogisarjassa käydään läpi nämä eri osa-alueet. Ensimmäisenä vuorossa on sopimustoiminta.

Lue lisää

Aiheita: liiketoimintasopimukset, yrittäjille

Pirjo Valtanen 1.6.2016 13:16

No company is an island

Jos saat Fondialta sähköpostia, saatat huomata logon ”GGI” allekirjoituksemme osana. Logo on pieni mutta asia iso: Fondia kuuluu Geneva Group International (GGI) nimiseen yhteistyöverkostoon, joka tuo yhteen tarkkojen kriteerien perusteella valitut alansa asiantuntijat juridiikan, verotuksen ja tilintarkastuksen aloilta – maailmanlaajuisesti.

Lue lisää

Aiheita: fondiaway, liiketoimintasopimukset

Minna Peltonen 30.5.2016 16:01

Verkkokauppa se on, kun kannattaa

Verkkokaupan potentiaali paljolti hyödyntämättä

Verkkokauppa kasvaa edelleen vaikkakin yleinen taloudellinen tilanne näkyy verkkokauppojen myynnissä. Verkko-ostamisessa suomalaiset ovat tutkimusten mukaan eurooppalaista keskitasoa, mutta Digibarometri 2015 tutkimuksesta selviää, että Suomi on verkkokauppamyynnissä selvästi jäljessä muita Pohjoismaita. Suomalaiset verkkokaupat eivät siis vielä näytä tavoittavan (tai edes tavoittelevan?) asiakkaita Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomalaisilla kauppiailla on selkeästi mahdollisuuksia tällä saralla hyödyntämättä.  Verkkokaupan täyden potentiaalin hyödyntämättömyys on tunnistettu EU-laajuisesti. Vain 15 % kuluttajista ostaa toisesta EU maasta sähköisesti ja vain 8 % yrityksistä myy rajojen yli.

Lue lisää

Aiheita: liiketoimintasopimukset, yrittäjille

Anna-Katariina Storbacka 23.5.2016 12:52

Vastuunrajoitusehdot – ikuinen riesa vai fiksu veto?

Kaupallisissa neuvotteluissa on jo päästy yhteisymmärrykseen tuotteesta, hinnasta ja aikataulusta. Enää nimet papereihin ja diili on taputeltu – maaliviiva siintää jo! Nyt vaan toimitussopimusluonnos asiakkaan tutustuttavaksi ja allekirjoituskuohuvat viilenemään.  

Lue lisää

Aiheita: liiketoimintasopimukset, yrittäjille

Kommentoi