Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Tanja Piha 6.2.2018 11:44

Kasvuyrittäjän viisi syytä miettiä juridiikkaa 

Törmään toistuvasti samaan aiheeseen jutellessani kasvuyrittäjien kanssa. Yhdenkään kasvuyrittäjän suurin huolenaihe ei ole juridiikka ja sopimukset, vaan syystäkin kasvuhaluiset vetäjät keskittyvät miettimään, millä saavat bisneksensä lentoon ja miten rantautua uusille markkinoille.

Lue lisää

Aiheita: fondiaway, LDaaS

Tanja Piha 26.6.2017 14:00

Kasvuyrittäjän lakiasioiden hoito - mitä apua tarvitsenkaan?

Loppukeväästä törmäsin toistuvaan aiheeseen jutellessani kasvuyrittäjien kanssa. Muutaman Fondia-kollegani  kanssa olemme olleet mukana sparraamassa kasvuyrittäjiä KasvuOpen-tilaisuuksissa myllärin roolissa. Yhdenkään kasvuyrittäjän suurin huolenaihe ei ole juridiikka ja sopimukset, vaan syystäkin kasvuhaluiset vetäjät keskittyvät miettimään, millä saavat bisneksensä lentoon ja miten rantautua uusille markkinoille. Kasvuyritykset toimivat usein pienestä pitäen kansainvälisesti tai aloilla, joissa tuotteen ja idean suojaaminen on kehityksen kannalta oleellista. Yrityksen kasvaessa henkilöstöhallinto ja siihen liittyvät kuviot saattavat saada yrittäjän hämilleen, varsinkin jos toimintaa on useammassa maassa. Asiakkaamme ovat törmänneet myös siihen, että mitenkäs suu pannaan, jos neuvottelupöydässä vastapuolen isot kansainväliset jätit iskevät sopimuksen pöytään ja siitä pitäisi neuvotella. Juridiikka ei kiinnosta lähtökohtaisesti kasvuyrittäjää ja sen ostaminen mielletään edelleenkin vaikeaksi, koska varmuutta siitä, mitä pitäisi ostaa ja milloin, ei välttämättä ole. Siitä huolimatta monella kasvuyrittäjällä saattaa olla aikomus exitiin jossain kohtaa yrityksen kasvutaipaletta, jolloin kunnolla hoidettu juridinen perusta tekee yrityksestä DD-valmiin ja sitä kautta arvokkaamman.

Lue lisää

Aiheita: fondiaway, LDaaS

Tanja Piha 18.1.2017 10:46

Saisiko olla tarpeisiisi räätälöity lakiosasto?

Uuden vuoden mukana tulevat uudet strategiset pohdinnat ja haasteet.  Joululomallaan moni toimitusjohtaja on viimeistellyt mielessään vuoden 2017 strategiaa ja miettinyt jouluruokia sulatellessaan, onko organisaation tavoitteet ja tekeminen viritetty tukemaan tämän strategian toteutumista. Tavoiteltiin sitten kasvua tai toiminnan sopeuttamista muuttuneeseen markkinatilanteeseen, miettiä tulisi myös seuraavia kysymyksiä:

Lue lisää

Aiheita: LDaaS

Tanja Piha 23.12.2015 9:14

Saisimmeko antaa sinulle lakitarpeisiisi räätälöidyn LDaaS-paketin?

Joulun pyhinä moni toimitusjohtaja viimeistelee mielessään vuoden 2016 strategiaa ja miettii samalla jouluruokia sulatellessaan, onko organisaatio viritetty siten, että tavoitteet ja tekeminen tukevat tämän strategian toteutumista. On tavoitteena sitten kasvu tai toiminnan sopeuttaminen muuttuneeseen markkinatilanteeseen, miettiä tulisi myös seuraavia kysymyksiä:

Lue lisää

Aiheita: LDaaS

Mårten Janson 16.2.2010 18:24

Lakiosaston vapaat kanat

Olen onnellinen lattiajuristi.

Lue lisää

Aiheita: LDaaS

Kommentoi