Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Nea Welling 14.5.2018 14:02

Instagram ei ole mainostajan vapaata kenttää

Vaikuttajamarkkinointi Instagramissa on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Monet unohtavat, että Instagramissa toteutettavaan markkinointiin pätevät samat säännöt kuin markkinoinnin perinteisiin muotoihin. Yleinen käsitys, että sosiaalinen media tai blogit olisivat markkinoinnin ”vapaata aluetta”, ei siis todellisuudessa päde.

Lue lisää

Aiheita: kuluttajaoikeus, markkinointi, sosiaalinen media

Julius Parikka 20.10.2017 14:43

Uudessa autossani on vika – saanko purkaa kaupan?

Et saa.

Lue lisää

Aiheita: kuluttajaoikeus

Nea Welling 31.1.2017 15:41

Bloggari broileritilalla - ”Yhteistyössä” -teksti ei enää riitä merkkaamaan kaupallista yhteistyötä blogeissa

Markkinoinnin eettinen neuvosto (”MEN”) antoi 27.1 mielenkiintoisen lausunnon koskien blogimainontaa ja mainoksen tunnistettavuutta (MEN 1/2017). Lausunto on jatkumoa blogissamme käsittelemälleni lausunnolle (MEN 13/2016), jossa huomautuksen sai videoblogi, koska peliä mainostanut Youtube-video ei ollut tunnistettavissa mainokseksi. Kyseisessä lausunnossa neuvosto linjasi, että sosiaalisessa mediassa toteutettavaan markkinointiin pätevät samat säännöt kuin markkinoinnin perinteisiin muotoihin eli katsojien pitää pystyä tunnistamaan, kenen lukuun mainos toteutetaan.

Lue lisää

Aiheita: media, viihde ja urheilu, kuluttajaoikeus

Nea Welling 18.8.2016 14:42

Blogit eivät ole mainostajan vapaata kenttää

Blogimainonta on merkittävästä lisääntynyt viime vuosina. Markkinoinnin eettinen neuvosto (”MEN”) antoi 6.7.2016 ensimmäisen huomautuksen videoblogille, koska peliä mainostanut Youtube-video ei ollut tunnistettavissa mainokseksi. MENin lausunnon mukaan katsojien pitää pystyä tunnistamaan, kenen lukuun mainos toteutetaan. Huomautuksen sai peliä mainostanut yritys, jolle tubettaja oli tehnyt videon. MEN linjasi lausunnollaan, että sosiaalisessa mediassa toteutettavaan markkinointiin pätevät samat säännöt kuin markkinoinnin perinteisiin muotoihin. Yleinen käsitys, että sosiaalinen media tai blogit markkinoinnin ”vapaana alueena” ei siis todellisuudessa päde.

Lue lisää

Aiheita: media, viihde ja urheilu, kuluttajaoikeus

Kommentoi