Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Helena Kinnunen 9.2.2018 13:48

Asiantuntijaryhmä esittää:  Maankäytön suunnitteluun tulisi kaksi tasoa - yleissuunnitelma ja kehittämissuunnitelma

Keskiviikkona 7.2. luovutettiin professori Ekroosin johdolla tehty selvitys Maankäytön ja rakentamisen ohjauksen uudistamiseksi. Selvityksen laatimiseen osallistuivat professori Ekroosin ja allekirjoittaneen lisäksi emeritusprofessori Hannu Katajamäki Vaasan yliopistosta, professori Panu Lehtovuori Tampereen teknillisestä yliopistosta sekä johtava tutkija Aija Staffans Aalto-yliopistosta.

Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Helena Kinnunen 17.1.2018 9:01

Rakentamismääräyskokoelman uudistus valmistui – viimeiset uudet asetukset voimaan 1.1.2018


Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Helena Kinnunen 18.8.2017 14:01

Omistatko ilmaa? - Kolmiulotteinen kiinteistönmuodostus on tulossa

Tavanomainen käsitys kiinteistön omistamisesta on saamassa haastajan. Tähän asti kiinteistön omistaja on Suomessa omistanut maapalan, mutta tulevaisuudessa kiinteistön käsite ei välttämättä rajoitu pelkän maa-alan omistukseen. Jatkossa kiinteistöt voisivat olla myös kolmiulotteisia kokonaisuuksia esim. rakennuksen yksi kerros, maan tasalla olevat liiketilat, maanalainen parkkihalli tms. Kiinteistöllä voi toki nykyäänkin olla rakennuksia, mutta jatkossa myös rakennuksissa voisi olla kiinteistöjä.

Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Helena Kinnunen 19.1.2017 13:50

Selkeän sopimisen sietämätön vaikeus

Reilu vuosi sitten Fondian blogikirjoituksessa kuvattiin vuokrasuhteen kestoon liittyviä haasteita. Blogissa kerrottiin Itä-Suomen hovioikeuden ratkaisusta, joka käsitteli määräaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sekoitusta ja sitä, miten tuollainen sopimus oli päätettävissä. Kyseinen tuomio oli tuolloin vailla lainvoimaa, mutta korkein oikeus on ennen joulua (16.12.2016) antanut asiaa koskevan ratkaisun ja pitänyt hovioikeuden tuomion kaikilta osin muuttumattomana.   

Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Helena Kinnunen 9.1.2017 14:38

Digitaalinen kiinteistökauppa tai vuokraus – utopiaako?

”Uusi tapa vuokrata asunto heti”, kertoo suuri asuntosijoittaja VVO. Asunto vain valitaan yrityksen sivuilta löytyvän linkin kautta, vuokrasopimus tehdään maksamalla kuukauden vuokra ja muuttamaan pääsee vaikka seuraavana päivänä, jopa ilman vakuutta. Mielenkiintoinen avaus, mutta toimisiko sama myös asunnon kaupassa?

Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Kommentoi