Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Sofia Lyyra 4.7.2018 14:00

Fondian digiprojekti: mihin meidän tulee valmistautua digitalisaation murroksessa?

Me Fondialla olemme parin viimeisen vuoden aikana tehneet tutkimusta digitalisaatiosta. Digitalisaatio ilmiönä muokkaa yhteiskuntaamme nopealla tahdilla ja muutosvauhti vain kiihtyy entisestään. Digitalisaation vaikutukset ulottuvat liiketoiminnan eri osa-alueille toimialarajoista riippumatta, mikä tuo mukanaan loputtomia mahdollisuuksia, mutta toisaalta myös haasteita näiden toteuttamisessa. Tutkimuksen toteuttamisen lähtökohtana on ollut halumme ymmärtää syvällisesti asiakasyrityksissämme ja niiden toimialoilla tapahtuvaa muutosta voidaksemme olla entistä parempi ja proaktiivisempi lakikumppani.

Lue lisää

Aiheita: digitalisaatio

Fanny Mattson 14.12.2017 14:00

Hack the Law – oikeudellisen tiedon tekeminen ymmärrettävämmäksi

Helsinki Legal Tech Lab järjesti lokakuun puolivälissä “hackathonin” Hack The Law 2017 Tiedekulmassa Helsingissä. Olen vapaaehtoistyöntekijänä mukana Legal Tech Labissa osana oikeustieteen opintojani ja olin mukana tapahtuman suunnittelijatiimissä. Mikä tällainen ”hackathon” siis oikeastaan on? Termi koostuu sanoista hack ja marathon. Idea hackathonin taustalla on tuoda muutamaksi päiväksi yhteen eri taustoista olevia ihmisiä, jotka muodostavat joukkueet ja työskentelevät uuden (teknisen) ratkaisun löytämiseksi johonkin annettuun ongelmaan tai teemaan. Osallistujia rohkaistaan ajattelemaan monipuolisesti ja olemaan luovia.

Lue lisää

Aiheita: digitalisaatio, legal tech, smart law

Tanja Piha 10.11.2016 14:14

Digitalisaatio kuuluu kaikille

Lakialan yritys järjestämässä seminaaria digitalisaatiosta? Ei tule ensimmäisenä mieleen ja saman totesi ohjelmistoyrittäjien Rasmus Roiha, joka twiittasi: ”kun lakialan yritys pitää seminaarin digitalisaatiosta, tiedät että se todellakin on tapahtumassa.”

Lue lisää

Aiheita: digitalisaatio

Sini Majlander 2.8.2016 13:00

Pian minut korvaa robotti – ja muita digitalisaatiohaasteita

Aloitin työtehtävissäni vastavalmistuneena lakimiehenä noin puolitoista vuotta sitten. Kun silloin keskustelin esimieheni, Fondian perustaja Marianne Saarikko Jansonin kanssa siitä, mitä minulta odotetaan, hän sanoi: ”Haluaisin, että seuraavan kahden vuoden aikana luot sellaiseen koneen, joka korvaa sinut.” Tämä saattoi olla Mariannen puolelta vitsi, mutta siitä se ajatus sitten lähti.

Lue lisää

Aiheita: digitalisaatio

Sini Majlander 12.7.2016 11:31

Vähän Ronaldosta ja digitalisaatiosta

Lue lisää

Aiheita: digitalisaatio

Kommentoi